Integrale Massage

Holistische visie

In mijn praktijk werk ik vanuit een holistische visie waarbij de mens als geheel centraal staat. Een integrale holistische massage richt zich daarmee op bewustwording. Vanuit een holistische visie wordt het lichaam gezien als een spiegel van andere vlakken van wie wij zijn als mens. Wat zich in het lichaam voordoet houdt verband met andere aspecten van ons leven, zowel fysiek, mentaal als emotioneel en spiritueel. Een integraal holistische massage is daarmee gericht op het krijgen van inzicht in de signalen die het lichaam geeft, om te voelen en ervaren wat onder de spanningen en klachten in het lichaam aanwezig is, wat in de diepere lagen van het lichaam en de body mind wordt vastgehouden en hoe deze vervolgens weer in het leven kunnen worden geïntegreerd.

Integraal holistische massage is daarmee een geheel eigentijdse vorm van therapie die niet alleen uitnodigt om inzicht te krijgen in de oorzaak en achtergrond van spanningen en klachten die tevens bijdraagt aan een betere integratie tussen lichaam en geest en het verwerken van emoties en ervaringen die nog niet of nog niet goed zijn verwerkt. Eigentijds omdat de massage optimaal is afgestemd op de huidige tijdsgeest waarin steeds meer mensen op zoek zijn naar manier die bijdragen aan heelwording en bewustwording van binnenuit.

De methodiek werkt heel direct. Hij nodigt uit tot voelen en het maken van contact met lagen in jezelf waar lastig contact mee kan worden gemaakt, die onder de spanningen in je lichaam en de bodymind aanwezig zijn. Het is echt onderzoek. Afgestemd op wat jij in jezelf kunt ervaren. Luisteren naar de signalen van je lichaam en tevens naar de diepere lagen van de body mind waarbij ook spanningen of gebieden in jezelf die soms maar lastig toegankelijk zijn kunnen worden verwerkt.

slr-img+-+kopie

Ieder mens is anders

Ieder mens is anders en daarmee zit ook ieder lichaam anders in elkaar. Niet alleen qua lichaamsbouw of structuur maar ook hoe bijvoorbeeld spanningen in het lichaam worden vastgezet. Bij sommige mensen korten de spieren in, andere bouwen juist veel spanning op waardoor het lichaam meer gevuld raakt. Bij de ene mens zitten de spanningen meer van buiten, bij andere juist weer dieper van binnen. Spanningen kunnen bijvoorbeeld ook meer in de huid worden vastgezet of in de bindweefsel, gewrichten of de spieren. Kortom, ieder mens gaat op zijn of haar eigen manier met spanningen om en zal dan ook anders op een massage reageren.

Afstemming

Om niet een standaard massage te geven maar de massage optimaal af te kunnen stemmen op de persoon worden bij integrale massage dan ook vijf verschillende massagevormen gecombineerd toegepast. Deze zijn klassieke massage, dynamische massage, strekkingen, diepe bindweefsel massage en energetische massage.

Zo kan aanraking met klassieke massage bijvoorbeeld heel zacht en uitnodigend en met energetische massage worden gecombineerd. Of diepe bindweefsel massage met strekkingen waardoor weefsels kunnen worden geactiveerd. Ieder lichaam zet als het ware op zijn eigen manier spanningen, gevoelens of emoties vast, door te combineren ben je veel beter in staat om daar contact mee te maken dan wanneer de verschillende massagevormen afzonderlijk zouden worden toegepast.

Thema’s

Thema’s waar bij integraal en holistische massage aan kan worden gewerkt zijn divers. Eigenlijk kan de massage voor alle vraagstukken worden gebruikt waar bewustwording een rol kan spelen. Waar wilt u iets over uzelf of uw lichaam leren. Het lichaam is vanuit een holistische visie namelijk een spiegel van andere aspecten van wie wij zijn.

Enkele voorbeelden van thema’s waar bij integraal holistische massage aan kan worden gewerkt:

 • Je hebt last van (oude) spanningen, klachten of stress

 • Je zit niet lekker in je vel en weet niet precies waar dat door komt

 • Hoofdpijn, burn-out of migraine

 • Vermoeidheid of je denken wat niet tot rust wil komen

 • Chronische spanningen of klachten

 • Je relaties lopen niet lekker en je hebt geen idee waardoor dat komt

 • Emoties die hoog zitten of nog niet goed zijn verwerkt

 • Meer zelfkennis en je lichaam op een dieper niveau leren begrijpen

 • Nieuwsgierig naar de diepere lagen van de bodymind

 • Verwerking van trauma of een emotioneel zware ervaring

 • Verwerking van een verlies van een dierbare (rouwverwerking)

 • Meer in contant zijn met je lichaam en je gevoel

Resultaten

 • Beter in je vel zitten, meer in contact met jezelf

 • Oude spanningen en klachten los kunnen laten

 • Negatieve gevoelens en patronen verwerken en doorbreken

 • Een diepere verbinding met jezelf en je innerlijke kern

 • Leven vanuit wie je van binnen bent

 • Opgewekter zijn, en beter in je energie zitten

 • Beter grenzen kunnen stellen en toch in verbinding zijn

 • Oude emoties als verdriet, boosheid, frustraties of angsten los kunnen laten

 • Trauma en oude pijn los kunnen laten

 • Je op een dieper niveau open kunnen stellen voor het leven

Mediaal contact/Medium

De behandelingen verlopen met een ‘gouden randje doordat ik tijdens de massage gebruik maak van mijn helderziendheid, heldervoelendheid en of helderhorendheid. Hoe fijn is het dat de “kwartjes” hierdoor dan toch gaan vallen en dat je letterlijk opgeruimd  de deur weer uit gaat.

Dit wil ik u graag extra toelichten. De keus om mijn naam ook te verbinden aan het mediale is een zeer bewuste keuze. Het is immers een bijzondere niet-grijpbare wereld waar velen sceptisch tegenover staan en waar nog veel (voor)oordelen over zijn. Maar dat is ook een gezonde eigenschap!  Zelfs ik blijf sceptisch en wil eerst zelf zien en ervaren. Ondanks alle twijfels in het begin, is dit toch een zeer essentieel deel van mezelf en zou het enorm zonde zijn dit niet kenbaar te maken.

Zodra ik cliënten ga behandelen op de massagetafel, dus echt in contact ben, kan het zijn dat de ziel van jou overleden bekende doorkomt. Ik dwing het contact niet af, zij komen door als zij dat nodig achten voor jou en jij er zelf voor open staat. Op deze manier blijft het een zuivere vorm van contact waar ik dus zeer discreet en dankbaar mee om ga. Ik ben in staat momenten in het leven van de overledene of van jou zo gedetailleerd te zien als in een film. Tevens ‘hoor’ ik hun berichten voor jou.  Daardoor kan ik je verklaringen geven waar je op dit moment lichamelijk en geestelijk mee zit en niet opgelost krijgt.

Voor mij is het mijn 2e natuur en ik ga er licht en nuchter mee om. Naar mijn mening functioneert het alleen als  je met beide benen stevig op de grond staat. Mocht je vragen hierover hebben, schroom dan niet en neem contact met me op.

Scholing

Het leerproces in het geven van  massagebehandelingen is echter onophoudelijk. Hiervoor volg ik o.a. de jaarlijkse studiedagen bij Positive Touch om me te blijven ontwikkelingen.

Bekijk hier enkele recensies.